A Solarpro Energy Hungary Zrt. 2018 januárjában jött létre a Solarpro Holding AD leányvállalataként. A Solarpro Holding AD fő tevékenysége naperőmű generál kivitelezés, valamint naperőmű üzemeltetés és karbantartás. A vállalatcsoport e mellett jelentős naperőmű befektetési portfólióval is rendelkezik. A több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező anyavállalat 2017-ben döntött arról, hogy a magyar piacon létrehozza önálló leányvállalatát, ezzel biztosítva, hogy szolgáltatásait képes legyen hosszú távon nyújtani a magyar piaci szereplők felé is.

Tekintettel arra, hogy elsősorban saját erőforrásaira támaszkodva végzi a Társaság a naperőművek generál kivitelezését, építését valamint üzemeltetését és karbantartását, melynek során 350+ fő kivitelezési és üzemeltetési tapasztalattal rendelkező kollégát képes mozgósítani, ezért kivételes helyet foglal el ezen a piacon. Ennek köszönhetően különböző minőségben, de meghatározó szereplőként vett részt 2018 év során a Magyarországon létesített legjelentősebb naperőmű projektekben, összességében 50 MW beépített kapacitást meghaladva.

A Solapro Energy Hungary Zrt szakmai stábja a következő években is meghatározó szereplője kíván lenni a magyar naperőmű piacnak, és tevékenységével hozzá kíván járulni a megújuló energiákon alapuló gazdaság kialakításához, az ezzel kapcsolatos magyar és Európai Uniós célok megvalósításához.

Kaposvár